17 toukokuuta 2006

Kommeluksia Banja Lukassa

Eilen aamupäivällä puhelin soi asiakkaamme toimistossa ja saimme kuulla, että asiakas onkin varannut meille hotellin yhtä päivää liian lyhyeksi ajaksi. No ei siinä sinänsä mitään, asia saatiin sovittua ihan hyvin. Hotelli lupasi järjestää asian.

Hotellille palatessamme illalla minulle lyötiin käteen aivan toinen avain kuin sen huoneen, jossa olin asunut aiemmin. No, kävin tarkastamassa huoneeni ja yllätyksekseni huomasin, että kaikki tavarat olivat uudessa huoneessa löytäneet samoille paikoille kuin missä ne olivat vanhassa huoneessakin. Kävimme syömässä, ja takaisin huoneeseen palattuani aloin laittaa vaatteita naulakoon ja huomasin, että kaksi kolmesta pukupussini naulapuusta (toim. huom. Naulapuu=henkari) oli poissa. Eihän se sinänsä muuten haittaa, mutta uskon niitä olevan erittäin vaikea löytää mistään kaupasta. Ja tavallisessa naulapuussa ei ole mitään toivoa, että vaatteet pysyvät aisoissa pukupussissa. No, minä menin asiaa tietysti respaan ihmettelemään siinä yhdentoista aikaan yöllä. Respan "setä" oli sitä mieltä, että katsotaan aamulla, jos silloin kun olen lähdössä koneelle, vanha huoneeni olisi jo tyhjä... (koneelle lähtöaika 6:30). Eipä usko oikein riittänyt moiseen ihmeeseen.
Aamulla respassa oli toinen virkailija joka sanoi, että asiakas ei ollut vielä lähtenyt. Mutta hän on vakiovieras ja yleensä tähän aikaan jo hereillä. Oli respa oikeassa ja kaikki naulapuut lähtivät mukaan. Eipä ennen tätä viikkoa ole tullut mieleen, että naulapuista voi saada aikaiseksi näinkin mielenkiintoisen ongelman.

Banja Lukan lentokenttä oli suurinpiirtein saman kokoinen kuin Jyväskylän, eli ei iso. Meille oli sanottu, kun edellisenä päivänä sitä kentältä tiedustelimme, että tunti ennen olisi hyvä olla paikalla. Saavuimme siinä 50 min ennen koneen lähtöä. Check-in -tiski oli vielä ihan hiljainen seuraavat 30 min. Siihen tiskin eteen oli kyllä jätetty kasapäin matkalaukkuja. Näytti olevan paikallinen tapa jättää laukku siihen varaaman omaa jonotuspaikkaa ja mennä itse kahville. No tiskillä sitten selvisi, että täällä Bosnia Airlines ei kykene checkkaamaan laukkua kuin Zürichiin. Niinpä täällä Zürichissä oli otettava laukut pois koneesta ja checkattava ne takaisin koneeseen.

Johtuen siitä, että menin Skopjeen Wienin kautta, lennän myös Banja Lukasta pois Wienin kautta. Minulla on täällä Zürichissä 8 tunnin vaihto. Olen käynyt tuolla keskustassa ja nyt istuskelen täällä Swiss Airin Loungessa. Suosittelen Priority Passia kaikille, jotka matkustavat paljon, mutta Business-luokka ylittää budjetin.

Sellainen pikkuyksityiskohta hintatasoeroista: Olin Makedoniassa hotellissa, jonka hinta oli noin 60 € per yö ja sisälsi ok-tasoisen hotellin ja internet-yhteyden. Bosniassa hinta oli viideltä yöltä noin 100€ - vähintään saman tasoinen hotelli kuin edellinen, mutta ei muuta yhteyttä nettiin kuin modeemiyhteys. Jos kone ei jostain kummasta syystä ole Helsinkiin tullessa 10 min tai enemmän etuajassa, joudun yöpymään Helsingissä: hinta vähintään noin 90 € puoli yötä (kone lähtee aamulla joskus 7 aikaan.) eikä ne hotellit nyt niin paljon toisistaan eroa. Hintataso on siis aika erilainen Euroopan sisälläkin. Mulla on täällä nyt vielä ainakin puolitoista tuntia ennen koneeseen pääsyä. Eli eiköhän kuviakin ala kohta tänne ilmestyä.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Luin joskus muinoin lapsuudessa rukousvastaustarinan jenkeistä, jossa joku lapsi oli hukannut pukupussinsa erityishenkarit. En osannut käsittää, että tällaista rukousaiheen veroista ongelmaa voisi oikeasti olla olemassa. No, nyt eräitä vuosikymmeniä myöhemmin selviää, että voihan toki, ja on peräti ollut muillakin...