12 toukokuuta 2006

Siirtymäpäivän ihmeitä

Täällä sitä nyt ollaan Bosniassa. Saavuin tänne tänään Belgradin kautta. Mutta mennänpä asiat nyt ihan järjestyksessä tämän päivän osalta.

Aamulla herätyskello soi siinä neljän aikaan. Eikun reipaasti ylös, matkalaukku kiinni ja menoksi. Hotellista poistuminen ei kuitenkaan ollut niin helppoa kuin olisi uskonut. Asuin hotellin kolmanessa kerroksessa ja niinpä pakkasin tavarani hissiin ja astuin itse perässä. Painoin aulan kerrosnappia ja hissi lähti hyvin liikkelle. Sitten tapahtui jotain hyvin kummallista. Hissi pysähtyi heti seuraavaan kerrosväliin. Ok, ajattelin, ei muuta kun painetaan uudestaan nappia, niin kyllä se siitä. No, seuraavaksi hissi pysähtyi puoli kerrosta aulan alapuolella. Siinä vaiheessa respan poika oli huomannut, ettei hississä taida olla kaikki ihan hyvin. Ja meni ihan paniikkiin. Hän juoksi ensin portaita alas ja ylös pari kertaa, kunnes tajusin kolkuttaa hissin ovea, jotta hän tiesi millä kohdalla olin. Neuvo kuului, että tavarat pitää siirtää hissin takaseinää vasten ja sitten yrittää uudelleen. Ja sehän toimi. Astuessani hissistä ajattelin, että kun on Suomesta ja tottunut käyttämään KONE:en hissejä, ei aina voi ymmärtää kaikkien hissien sielunelämää ja ”ominaisuuksia”.

Aamun toinen kummallisuus sattui Skopjen lentokentällä. Olimme jättäneet matkatavaramme normaalisti check-in pisteessä lentoyhtiön huostaan. Kuitenkin koneeseen noustessa meidän oli vielä tunnistettava laukkumme toiseen kertaan ja niihin laitettiin pieni valkoinen rasti. En tiedä vieläkään, miksi kaikkien matkustajien piti vielä siinä vaiheessa osoittaa oma laukkunsa ja kaikki ne, jotka oli osoitettu, merkittiin. Ehkä vain ne laukut otettiin mukaan. En tiedä.

Joka tapauksessa Belgradista tulimme sitten henkilöautolla Kroatian kautta tänne Banja Lukaan. Täällä hotelli on hyvä ja mukavan pikku "tekojärven” rannalla. Valitettavasti nyt ei ole tarjolla kuvia, koska täältä on vain modeemiyhteys. Maanantaina varmaankin sitten kuvia sitäkin enemmän, kunhan pääsee täältä toimiston laajakaistan ääreen. (En ole kyllä varma onko siellä sellaista.)

1 kommentti:

Ansku kirjoitti...

Täytyypä mitää mielessä tuo vinkki hissinkäytön suhteen kun maailmalla liikkuu! ;-)