07 huhtikuuta 2006

Kävelyretki Budapestissä

Eilen ei tullut kirjoitettua mitään. Töiden jälkeen juoksin kaksi kertaa tuon viereisen puiston ympäri (7 km). Vähän jutustelua vaimon kanssa puhelimessa ja uni alkoikin jo tulla silmään ja jäi kirjoittelut kirjoittelematta.

Tänään oli töiden jälkeen aikaa pienelle kävelyretkelle Budapestin keskusta-alueella. Täällä on sunnuntaina parlamenttivaalit. Se näkyy katukuvassa äärimmäisen hyvin. Heti maanalaisesta noustuamme päädyimme keskelle sosialistien vaalitapahtumaa. (Valitettavasti ei tullut otettua yhtään uutiskuvaa siitä.) Virassa oleva pääministeri piti juuri ”kyllä-puhetta”. Kyllä sosialisteille ja kyllä terveydenhuoltouudistukselle, kyllä.... Kovin oli positiivinen meininki. Teemabiisikin oli hyvin positiivishenkistä europoppia.

Budapestin keskusta on hyvin siistiä ja mukavaa aluetta. Rakennukset hienoja ja hyvin koristeellisia.


Kävelimme pitkin Tonavan rantaa. Ja tulvakuvien ottamiselta ei voinut välttyä. Vesi on siis edelleen kahdeksan metriä normaalia ylempänä.



Rata päättyy yllättäen Tonavaan.


Ja mistä ennen meni raitiovaunurata, on nyt vaikea mennä edes soutuveneellä.


Vähän ylempänä kulkevalta sillalta katsottuna tilanne näytää kaottiselta.



Yksi upea siltakin tuli bongattua.



Ja nähtyä pieni väläys huomisesta.



Huomenna kirkon jälkeen on siis vuorossa Keisarillinen palatsi tuolla mäellä. Ehkä huomiseen mahtuu myös muitakin nähtävyyksiä ja seikkailuja.... Saapa nähdä.

Ei kommentteja: