23 maaliskuuta 2006

Lukitse ovesi kunnolla

En tiedä teistä, mutta minä huomaan matkustellessa kaikenlaisia hyviä puolia Suomesta. Toki huomaan myös, mikä on paremmin ulkomailla kuin kotona. Mutta sen verran kotirakas olen, että usein tulee haikailtua kotimaan hyviä puolia täällä matkoilla. Älkää kuitenkaan käsittäkö väärin, sillä nautin kyllä näistä erilaisista kultuureista. Nämä asiat ovat yleensä enemmänkin käytännön sekkoja kuten avaimet asuntoon.

Asun siis tavallisessa yksiössä kaupungin keskustassa. Asuntoon tullessa on ensin avattava ulko-ovi: avainta kierretään lukossa kaksi kertaa. Sitten on vuorossa seuraava ovi. Se on jonkinlainen sisäovi, ja sen avaamiseen tarvitaan kaksi eri avainta. Lisäksi alakerrassa on vielä koko rapun ulko-ovi, johon tarvitsee eri avaimen. Eli siis tarvitsen neljä eri avainta päästäkseni asuntooni.

Asia, jota olen ihmetellyt on, että luulisi Abloyn pojilla olevan markkinoita näissä maissa. Sillä on se nyt huomattavasti helpompaa yhden avaimen kanssa kuin monen. Toinen asia on, että kun olen sisällä ja lukinnut ovet, tarvitsen ne samat avaimet päästäkseni ulos. Saattaa olla jopa turvallisuusriski joskus.

Mistä huomaa, että matkamiehen elämässä ei tapahdu mitään suurta ja ihmeellistä...? Hän voi tuhlata aikaansa tällaisten turhien asioiden pohtimiseen.

Huomenna puolen päivän aikaan olenkin jo kotona. Kuvia on silloin todennäköisesti luvassa Riikasta tänne Blogiin. Reilu vïikko kotona ja seuraava matka suuntautuu sen jälkeen Kyprokselle, tai tänä aamuna kuulin, että lähdenkin mahdollisesti Unkariin. Saapa nähdä, mihin mennään.

3 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Tuohan lisää tietysti elämään jännitystä, kun ei tiedä, missä maassa muutaman viikon päästä matkailee... -is

Anonyymi kirjoitti...

Otsikosta muuten luulin, että joku on kävellyt asuntoosi, kun se on jäänyt lukitsematta tms. - Liian hurja mielikuvitus? -is

Anonyymi kirjoitti...

Onneksi ei ollut sulla porttia lukittavaksi niin kuin täällä Unkarissa. Se on vissiin parempi lukkojen sisällä...
Jos haluat vinkkejä Unkariin tuloa varten niin...