02 maaliskuuta 2006

Norja 1.3.2006

Klo 20:15

Mikä panee ihmisen heräämään aamulla kello 4:30? Vielä muutama vuosi sitten olisin vastannut, että ei mikään. Nyt vastaus on, että työ. Tänään on siis herätty ennen viittä jotta ehtii kuudeksi koneeseen. Tämä kone oli täydempi kuin mikään muu Jyväskylästä Helsinkiin menneistä koneista, joilla olen matkustanut. Huomasin siis, että on monia, jotka eivät ehkä uravalintaa tehdessään ole tulleet ajatelleeksi, että se tarkoittaa aikaisia aamuja. No, se siitä aamuheräämismarinasta.

Helsingissä ei onneksi ollut kovinkaan pitkää vaihtoa. Päinvastoin sai kiirehtiä, että ehti nostaa vähän valuuttaa ennen lähtöä. Sisään lentokoneeseen ja koneen nokka tällä kertaa kohti Norjaa. Lento meni rattoisasti musiikkia kuunellessa ja romaanin loppua lukiessa. Suosittelen Wilbur Smithin kirjoja, jos haluaa irrottautua ympäröivästä todellisuudesta hetkeksi. Todistetusti toimii hyvin.

Oslon lentokentällä tavaroita sai odottaa kauan. Mielessä kävi, että ehkä tämä on ihan normaalia kaikilla kentillä. Eli siihen on kai vain totuttava. Lentokentällä saa odottaa: joko turvatarkastusta, passintarkastusta, koneeseen pääsyä ja tavaroiden luovutusta. Tätä voisi ehkä kutsua myös luonteen kasvatukseksi. Kaikki vie oman aikansa.

Oslossa minua oli vastassa asiakkaan edustaja, ja sieltä ajoimme tänne vähän pohjoisempaan noin tunnin ajomatkan. Tällä on lunta enemmän kuin kotona ja koko päivän on satanut lisää. Kävin nopeasti asiakkaan tiloissa tervehtimässä ihmiset ja sitten hotellille. Jäin hotellille noin kello 10:30 tekemään töitä. Asiakkaan luonakaan ei ollut vielä mitään tekemistä, koska kollegani saapui vasta neljän jälkeen. Tein pari tuntia töitä ja sitten rupesin ihmettelemään mitä syödä. Totesin, että hotellin seisova pöytä maksaa yli 28 euroa ja päätin jättää väliin. En oikein ymmärrä, milloin minusta on tullut näin tarkka näistä rahoista. Ehkä se vaan on päähänpinttymä, ettei matkapäivinä saa käyttää enempää kuin saa päivärahaa. Päätin olla syömättä lounaan ja syödä vain myöhemmin illallista. Tämä hotelli on siis todella keskellä ei mitään. Iso hotelli tämä on ja todella hyvätasoinen. Jos joku haluaa pitää kokousmatkan Norjaan, käykää katsomassa www.sundvolden.no

Kollega tuli siinä neljän jälkeen. Käytiin läpi vähän tulevaan tarkastukseen liittyviä seikkoja ja käytiin kevyttä keskustelua muista asioista. Sitten käytiin syömässä liian kalliisti ja nyt alkaa tämä päivä olla pulkassa. Englannin matkan loppujutut ja kuvat ilmestyvät toivottavasti tällä viikolla tai viikonloppuna.

2 kommenttia:

Ansku kirjoitti...

Mukavaa Norjaa!

Anonyymi kirjoitti...

Sun tarttee varmaan varata aina matkalle luettavaa tästä lähtien. Mä voin suositella Remestä, se on ainakin helppoa ja nopeaa, lukee parissa päivässä matkalla. Toinen joka saa pitkän ajan koneessa ja kentällä kulumaan on Robert Ludlum. Mä en ole häntä aiemmin lukenut, mutta nyt luin Bourne Identity ja oli todella hyvää. Suosittelen.
Hyviä matkahetkiä sulle.