19 helmikuuta 2006

Beirut 30.1.06

Tämän päivän tarina on ollut hyvin normaali tarkastuspäivän tarina. Kahdeksalta töihin ja puoli yhdeksältä kotiin. Välissä puolen tunnin ruokatunti. Aamiaiseksi söimme noin puolen tunnin työskentelyn jälkeen jotain hyvin libanonilaista. Se oli oikeastaan pizzataikina, joka oli voideltu öljyllä ja sen päälle oli ripoteltu joitakin yrttejä. Se oli ihan hyvää minusta.

Tarkastamme taas käyttäen rehtorin huonetta toimistonamme. Valitettavasti tänään olen tuntenut itseni todella sairaaksi. Olo on ollut lähes kuumeinen. On nuha, yskä ja pää tuntuu painavan monta kiloa normaalia enemmän. Onneksi sää on ollut tänään ainakin vähän lämpimämpi kuin eilen.

Lounaaseen mennessä olimme päässeet hyvin vauhtiin ja näytti siltä että homma saadaan hoidettua ehkä jopa kahdessa päivässä. Lounaalla kävimme paikallisessa ravintolassa. Pääruokana oli kanankoipia. Niitä kuului syödä niin, että otettiin pala rieskan tapaista leipää sormien väliin, ja sillä repäistiin lihaa kanan koivesta ja syötiin sen leivän kanssa. Oikeastaan se oli erittäin käytännöllistä ja hyvää. Ennen pääruokaa tuotiin pöytään ranskalaisiaperunoita, erilaisia keitettyjä kasviksia, kevätkääryleen näköisiä rullia joissa oli sisällää juustoa, kaalikääryleen näköisiä rullia joissa oli sisällä riisiä ja erilaisia dippejä joihin kaikkea tätä saattoi kastaa. Kaikki mitä maistoin oli hyvää. Dippejä en uskaltanut kovin paljon maistella, kun ei ikinä voi olla aivan varma, mistä ne on tehty.

Lounaan jälkeen jatkoimme töitä.

Tästä päivästä ei taida olla tämän enempää. Onneksi kohta pääsee kotiin.

Ei kommentteja: